Carinski službenici odjela za mobilne jedinice osijek u suradnji s policijskim službenicima pu brodsko – posavske otkrili pokušaj krijumčarenja 2.086,10 grama raznih tipova droge

Dana 29. kolovoza 2013. godine na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, u suradnji s policijskim službenicima PU Brodsko – Posavske, spriječili su pokušaj krijumčarenja  ukupno 2.086,10 grama raznih tipova droge.

Naime na Graničnom prijelazu Stara Gradiška, carinski službenici su u suradnji s policijskim službenicima, prilikom ulazne kontrole vozila zaustavili osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Radi sumnjivog ponašanja vozača, carinski  i policijski službenici izvršili su detaljan pregled vozila. Detaljnim pregledom, uz uporabu policijskog službenog psa za detekciju droga, pronađen je ispod prednjeg sjedala omot oblijepljen sivom samoljepljivom trakom. Nakon otvaranja omota i uzimanja uzorka, provedeno je preliminarno testiranje te je utvrđeno da se radi o drogi koja svojim svojstvima ukazuje da se radi o kokainu. Nakon otkrivanja droge obaviješten je Državni odvjetnik u Slavonskom Brodu te je isti izdao Nalog za pretragu vozila. Pretragom vozila je pronađeno ukupno 2.086,10 grama raznih tipova droge a konačno utvrđivanje tipova droge biti će obavljeno u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Nakon završene pretrage, pronađena droga, predana je policijskim službenicima PU Brodsko - Posavske na daljnje postupanje.



Pisane vijesti