Akcija „brend“

Sukladno ovlastima iz Zakona o carinskoj službi („Narodne novine“ broj: 68/13), dana 29. kolovoza 2013. godine ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Rijeka, u suradnji sa carinskim službenicima PCU Rijeka, Carinskog ureda Rijeka i Pula i službenicima Porezne uprave, Područnog ureda Rijeka i Pazin izvršili su pojačanu kontrolu na području gradova Crikvenice i Umaga. Kontrola je bila usmjerena na otkrivanje povrede carinskih propisa, nezakonite trgovine i kontrola robe robe kojom je povrijeđeno pravo intelektualnog vlasništva.

U Crikvenici je kontrolirano 12 obrta ili trgovačkih društava od kojih su kod 10 pronađene nepravilnosti, dok je u Umagu je kontrolirano ukupno 11 obrta ili trgovačkih društava od kojih su kod 8 pronađene nepravilnosti.

Nepravilnosti su se odnosile na neposjedovanje dokumentacije za robu koja se prodaje i sumnja na povredu intelektualnog vlasništva.

Privremeno je oduzeta roba za koju se smatra da povrjeđuje pravo intelektualnog vlasništva slijedećih robnih marki: ADIDAS, ARMANI, ARSENAL, RAY BAN, CARRERA, DOLCE GABANA, LA COSTA, MONSTER i dr.

Tržišna vrijednost robe koja je privremeno zadržana je oko 564.660,00 kuna.

U svrhu pokretanja eventualnih prekršajnih i kaznenih popstupaka Odjel za mobilne jedinice Rijeka provodi daljnje mjere i radnje.



Pisane vijesti