Zaustavljen pokušaj krijumčarenja cigareta

Na graničnom prijelazu Tovarnik carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar  spriječili pokušaj krijumčarenja 189.000 komada cigareta.

Dana 3. listopada 2024. godine na graničnom prijelazu Tovarnik carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar izdvojili su radi kontrole teretno vozilo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. U vozilu se legalno prevozio tekstil i oprema za tekstilnu industriju od pošiljatelja iz Srbije za primatelja u Francuskoj.  

Detaljnim pregledom vozila i robe utvrđeno je da se u tovarnom prostoru između deklarirane robe nalaze 23 kartonske kutije ispunjene cigaretama. Pregledom sadržaja pronađenih kartonskih kutija utvrđeno je da se u njima nalazi ukupno 189.000 komada (945 šteka) raznih vrsta cigareta s markicama Republike Srbije, a za koje vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 257. Kaznenog zakona, protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnesena kaznena prijava.  Uslijed pokušaja nezakonitog unosa cigareta pronađene cigarete su oduzete, a kao sredstvo počinjenja kaznenog djela oduzeto je vučno i priključno vozilo i roba korišteni za krijumčarenje duhanskih proizvoda.

Pisane vijesti