Stop nezakonitoj trgovini alkoholnim pićima

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili nezakonitu prodaju 375,75 litara žestokog alkoholnog pića.

Provodeći pojačane mjere nadzora 25.rujna 2024. godine ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb zaustavili su na području Zagreba, osobno vozilo s prikolicom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Pregledom osobnog vozila i prikolice pronađeno je 314  PVC i staklenih boca različitih zapremina (od 0,5 do 5 litara) ispunjenih žestokim alkoholnim pićem u ukupnoj količini od 375,75 litara, koje nisu označene posebnim markicama Ministarstva financija i za koje vozač u trenutku nadzora nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu.

Zbog prekršaja opisanog člankom 133. stavak 1. točka 03. Zakona o trošarinama vozaču je izdan prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 6.000,00 eura, a nadležnom carinskom uredu je podnesen zahtjev za obračun i naplatu trošarine u iznosu od 1280,93 eura.

Pronađena roba je oduzeta, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarine oduzeta su i vozila korištena za nezakonit prijevoz.
 

Pisane vijesti