Zaustavljen pokušaj krijumčarenja velike količine cigareta

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar  spriječili  pokušaj krijumčarenja 515.160 komada cigareta na graničnom prijelazu Tovarnik.

Na graničnom prijelazu Tovarnik 31. kolovoza 2024. godine carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar izdvojili  su radi kontrole teretno vozilo s prikolicom srbijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. U vozilu se legalno prevozila oprema za farme od pošiljatelja iz Srbije za primatelja u Francuskoj.  

Detaljnim pregledom vozila i robe utvrđeno je da se u tovarnom prostoru između deklarirane robe nalaze i dvije palete na kojima se nalazilo 88 kartonskih kutija omotanih PVC folijom u kojima je pronađeno ukupno 515.160 komada raznih vrsta cigareta.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 257. Kaznenog zakona protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnesena kaznena prijava.
Uslijed pokušaja nezakonitog unosa cigareta izbjegavajući mjere carinskog nadzora pronađene cigarete su oduzete, a kao sredstvo počinjenja kaznenog djela oduzeto je vučno i priključno vozilo i roba (oprema za farme) korišteni za krijumčarenje duhanskih proizvoda.

Pisane vijesti