Djelatnici odjela za mobilne jedinice zagreb u suradnji s policijskim službenicima otkrili nezakoniti prijenos gotovine preko državne granice u iznosu od 17.400,00 eur i 37.100,00 kn

Dana 25. travnja 2013. godine, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima PP Krapina otkrili su nezakoniti prijenos gotovine preko državne granice.
Naime, izvršenim detaljnim pregledom kombi vozila, austrijskih registracijskih oznaka te prtljage u vlasništvu austrijskog državljanina, pronađena je neprijavljena gotovina, u iznosu od 17.400,00 EUR-a i 37.100,00 kn. 

Naime, sukladno Zakonu o deviznom poslovanju („Narodne novine“, broj 96/03-145/10) rezidenti i nerezidentni moraju prilikom prelaska državne granice carinskom službeniku prijaviti unošenje odnosno iznošenje gotovine u kunama, strane gotovine i čekova u vrijednosti propisanoj zakonom koji uređuje sprječavanje pranja novca.

Protiv okrivljenika podnesen je Optužni prijedlog Financijskom inspektoratu Republike Hrvatske, koji je u nadležnosti provođenja prekršajnog postupka u I. stupnju. Gotovina koja je predmet prekršaja privremeno je oduzeta.



Pisane vijesti