Stop krijumčarenju cigareta

Pregledom teretnog vozila RTG uređajem carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar spriječili pokušaj krijumčarenja 100.000 komada cigareta.

Provodeći 29. travnja 2024. godine pojačane mjere nadzora na autocesti A3 u smjeru Zagreba, na odmorištu Rastovica ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar izvršili su kontrolu teretnog vozila registarskih oznaka Bosne i Hercegovine kojim je upravljao državljanin BiH. U vozilu se prevozila deklarirana roba (namještaj) od pošiljatelja iz BiH za primatelja u Švicarskoj.

Nadzorom je utvrđeno da je presječeno i  metalnom spojnicom  spojeno  carinsko uže na koje je bila postavljana carinska plomba, a koje osiguravaju robu. Pregledom navedenog vozila RTG uređajem utvrđeno je da se u teretnom prostoru nalazi dio robe koja izgledom i pakiranjem odstupa od deklarirane robe. Detaljnim pregledom tovarnog prostora navedenog vozila pronađene su kartonske kutije ispunjene štekama cigareta i to: 10 kartonskih kutija po 500 kutija cigareta, ukupno 5.000 kutija cigareta (100.000 komada cigareta) marke MARLBORO GOLD koje je vozač pokušao prokrijumčariti u carinsko područje EU.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 257. stavak 1. Kaznenog zakona, Služba za mobilne jedinice Vukovar je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, a pronađene cigarete su oduzete sukladno članku 257. stavak 2. Kaznenog zakona.
Kao sredstva počinjenja kaznenog djela privremeno su oduzeti sklop vozila i deklarirana roba - namještaj u ukupnoj količini od 143 kolete i bruto težine 4.983,70 kg.   

Pisane vijesti