Otkriveni pokušaji krijumčarenja droge tip marihuana u količini od 16,80 kg

Dana 8. travnja 2013. godine, u poslijepodnevnim satima na CI Bajakovo, Carinarnica Osijek u provedbi mjera nadzora i kontrole u putničkom prometu, carinski službenici otkrili su pokušaj krijumčarenja droge tip Marihuana.

Na ulazni kolni trak pristupilo je osobno motorno vozilo srpskih registarskih oznaka, marke Mercedes A 170, u kojem su se nalazile muška i ženska osoba, državljani Republike Srbije. Vozilom je upravljala muška osoba koja je nakon obavljenih formalnosti te izjava putnika da nemaju ništa za prijaviti, upućena da parkira vozilo na službeno parkiralište CI Bajakova radi pregleda, a po prethodno obavljenoj analizi rizika od strane carinskih službenika.

Pregledom vozila carinski službenici u podvozju vozila prilikom pomicanja zaštitne plastike uočili su paket omotan samoljepljivom trakom. Obzirom da sumnju u moguće krijumčarenje droge, vozilo je premješteno u halu za pregled i pretragu. Odmah potom obaviješteni su službenici policijske GP Bajakovo te je ishođen sudski nalog za nastavkom pretrage vozila i utvrđivanja opravdane sumnje u moguće krijumčarenje droge.

Kao rezultat pregleda u podvozju vozila pronađen je nadograđen prostor s ukupno 31 paketićem droge tipa „marihuana“ ukupne težine 16,80 kg.

Počinitelj je priveden na daljnju kriminalističku obradu od strane policijskih službenika PGP Bajakovo.



Pisane vijesti