Stop krijumčarenju cigareta i lijekova za potenciju

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice spriječili pokušaje krijumčarenja 11800 komada cigareta i 700 komada sredstava za potenciju.

Ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora 9. ožujka 2024. godine u dva odvojena slučaja spriječili su pokušaje krijumčarenja cigareta.  
Pretragom teretnog vozila makedonskih registarskih oznaka, kojim je upravljao makedonski državljanin, u u putnim torbama u kabini i prostoru za prijevoz paleta pronađeno je ukupno  280 kutija (5600 komada) cigareta koje je vozač pokušao na skriveni način unijeti u carinsko područje EU. Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.400 eura, a pronađene cigarete su oduzete.
 
Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik carinski službenici  Službe za mobilne jedinice Vukovar izvršili su pretragu teretnog vozila turskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Turske. Pretragom vozila, ispod  poluprikolice u sanduku za alat i u zadnjem odbojniku poluprikolice, pronađeno je ukupno 310 kutija (6200 komada) cigareta koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u carinsko područje EU.  Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 9.300 eura, a pronađene cigarete su oduzete.
 
Dana 10. ožujka 2024. godine ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod provodeći pojačane mjere nadzora spriječili su pokušaj krijumčarenja sredstava za potenciju.
Pretragom teretnog vozila registarskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljao državljanin BiH, u kabini su pronađena sredstva za potenciju KAMAGRA ORAL JELLY koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u carinsko područje EU, ukupno 100 kutija (700 komada). Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 2.100 eura te je okrivljenik platio 2/3 kazne u iznosu od 1.400 eura. Pronađena roba, za koju su propisane zabrane ili ograničenja pri uvozu, je oduzeta.

Pisane vijesti