Stop nezakonitoj prodaji duhana na sajmištu Jakuševec

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili još jedan pokušaj nezakonite prodaje duhana na popularnom zagrebačkom sajmištu.

Provodeći pojačane mjere nadzora dana 29. listopada 2023. u Zagrebu, carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb utvrdili su da hrvatski državljanin, recidivist u počinjenju prekršajnih i kaznenih djela iz Zakona o trošarinama i Kaznenog zakona „Nedozvoljena trgovina“, duhanske proizvode koje nudi na prodaju i prodaje na prostoru sajmišta Jakuševec skladišti u osobnom vozilu marke Mazda 323, zagrebačkih registarskih oznaka, parkiranom u ograđenom prostoru sajmišta.

Da je sumnja bila opravdana potvrdilo se kad je osumnjičeni prišao navedenom vozilu i iz istoga počeo uzimati duhanske proizvode kojom prilikom je zatečen od strane carinskih službenika.

Pregledom navedenog vozila pronađeno je ukupno 72,40 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 156 PVC vrećice ispunjenih s po 0,50 i 0,40 kg sitno rezanog duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija RH, a koji su pripremljeni za nezakonitu prodaju na sajmištu Jakuševec.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 264. Kaznenog zakona – Nedozvoljena trgovina protiv osumnjičenog će Služba za mobilne jedinice Zagreb nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarine u iznosu 8.264,46 eura.

Pronađeni duhanski proizvodi su oduzeti, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je i vozilo korišteno za nezakonit prijevoz i skladištenje duhanski proizvoda.

Pisane vijesti