U zagrebu održan 4. sastanak projektne skupine za mjerenje učinkovitosti carinske unije (eu) u okviru programa unije customs 2013

Dana 24. i 25. rujna 2012. g. u hotelu International u Zagrebu održan je 4. Sastanak projektne skupine za mjerenje učinkovitosti Carinske unije – faza 2 (Performance Measurement Project Group, Phase II) u sklopu programa Unije Customs 2013 kojeg je nositelj Ministarstvo financija, Carinska uprava.

Glavni cilj projekta za mjerenja učinkovitosti je uspostaviti sustav mjerenja učinkovitosti na razini europske carinske unije a kako bi se izmjerilo i pokazalo kako carinske aktivnosti i operacije mogu doprinijeti postizanju strateških ciljeva europske carinske unije a što bi se u konačnici koristilo kao strateško sredstvo za donošenje ključnih odluka na razini EU institucija.

Projektna skupina za mjerenje učinaka pokrenuta je 2011. godine s mandatom da izradi prijedlog osnovnog koncepta i metodologija za mjerenje učinkovitosti carinskih službi u EU. Mandat projektne skupine traje do kraja 2013. godine.

Na dvodnevnom sastanku sudjelovali su stručnjaci iz carinskih administracija gotovo svih 27 država članica Europske unije kao i stručnjaci Carinske uprave RH.Sastanak su vodili predstavnici Europske komisije, uz logističku i organizacijsku potporu Carinske uprave RH, tima za upravljanje programom Unije Customs 2013.



Pisane vijesti