Cigarete i duhan za nezakonitu prodaju skladištili u frizerskom salonu

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili nezakonitu prodaju cigareta i duhana na gradskoj tržnici u Zagrebu.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb utvrdili su da hrvatska državljanka na prodajnom štandu s tekstilom na gradskoj tržnici Volovčica kupcima prodaje šteke  cigareta i PVC vrećice ispunjene sitno rezanim duhanom. Nadzorom je utvrđeno da sitno rezani duhan i cigarete navedenoj hrvatskoj državljanki donosi muška osoba, hrvatski državljanin, iz poslovnog prostora obrta – frizerskog salona u vlasništvu hrvatske državljanke, koji se nalazi na istoj tržnici.
 
Nakon što je navedeni hrvatski državljanin izišao iz poslovnog prostora s vidno ispunjenom torbom i PVC vrećom prišli su mu ovlašteni carinski službenici i uvidom u sadržaj torbe i PVC vreće utvrdili da se u istima nalaze prozirne plastične vrećice ispunjene sitno rezanim duhanom bez duhanskih markica Ministarstva financija RH.
 
Pregledom prodajnog štanda na kojem je, kao paravan, hrvatska državljanka izložila na prodaju tekstilne odjevne predmete pronađena je veća količina cigareta i sitno rezanog duhana vidno izloženih za nezakonitu prodaju na tržnici.
 
Nadalje, pregledom poslovnog prostora u vlasništvu hrvatske državljanke pronađena je veća količina duhanskih proizvoda – cigareta i sitno rezanog duhana pripremljenih za prodaju na „crnom“ tržištu.
 
Pregledom navedenog poslovnog prostora, prodajnog štanda te torbe i PVC vreće, koje je prenosio hrvatski državljanin, pronađeno je ukupno 81,75 kilograma sitno rezanog duhana (pakiranog u PVC vrećice od po 0,2, 0,4 i 0,5 kg) i 27960 komada (1398 kutija) raznih vrsta cigareta, bez duhanskih markica Ministarstva financija RH, a koje su hrvatska državljanka i hrvatski državljanin skladištili u poslovnom prostoru i prodavali na prodajnom štandu tržnice.
 
Protiv osumnjičenih će Služba za mobilne jedinice Zagreb nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz čl. 264.st.1. Kaznenog zakona.
 
Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i solidarnu naplatu trošarine od osumnjičene hrvatske državljanke, vlasnice obrta i osumnjičenog hrvatskog državljanina u ukupnom iznosu od 13.545,38 eura.
 

Pisane vijesti