Spriječen pokušaj nezakonite prodaje duhana

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Pula i Rijeka spriječili nezakonitu prodaju duhana na području Pule.
 

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Pule carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Pula i Rijeka uočili su osobu otprije poznatu po nezakonitoj prodaji duhana kako kupcu prodaje PVC vrećicu ispunjenu s 1000 grama sitno rezanog duhana.
 
Daljnjim nadzorom uz uporabu službenog psa za detekciju duhana izvršena je kontrola kombi vozila marke Renault Master hrvatskih registarskih oznaka (kojim se koristi osoba koja je kupcu prodala nelegalni sitno rezani duhan) i pronađeno je još 6,5 kg sitno rezanog duhana pakiranog u 7 vrećica po 500 grama i 3 vrećice po 1000 grama, pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu.
 
Zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz čl. 264. st.1. Kaznenog zakona protiv osobe koja je prodavala duhan nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu će biti podnesena kaznena prijava, a kupcu duhanskih proizvoda na „crnom“ tržištu izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 420,00 eura.
 
Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarine od kupca u iznosu od 114,15 eura i od osobe koja je prodavala sitno rezani duhan u iznosu od 741,97 eura.
Vozilo korišteno za nezakonito prijevoz i skladištenje sitno rezanog duhana je oduzeto kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga.
 

Pisane vijesti