Spriječen nezakonit unos gotovine i cigareta u Republiku Hrvatsku

Dana 09. veljače 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na Carinskoj ispostavi Macelj, carinski službenici prilikom kontrole vozila slovačkih registracijskih oznaka na putničkom ulazu u Republiku Hrvatsku, spriječili su nezakonit unos gotovine.
Zbog neprijavljivanja sredstava plačanja (gotovine) u iznosu od 20.000,00 EUR-a, sačinjen je Zapisnik o oduzetim sredstvima plaćanja u putničkom prometu s inozemstvom. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga Financijskom inspektoratu.
Dana 09. veljače 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici prilikom pregleda osobnog vozila talijanskih registracijskih oznaka, pronašli su 21 800 komada cigareta (Marlboro, Winston, LM,), vrijednosti 10.900,00 kuna. Roba se nalazila u nadograđenom prostoru ispod vozila, a otvori za pristup su se nalazili na podu putničke kabine i to dva otvora u prtljažniku i dva otvora na podu ispred prednjih sjedala (otvori su prorezani u limu poda i prekriveni tepihom). Protiv prekršitelja je pokrenuta prijava o počinjenom prekršaju iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, dok su roba i vozilo privremeno oduzeti.
Također, dana 09. veljače 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, carinski službenici Carinarnice Zagreb, Odjela za nadzor, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage zaprimili su poziv carinskih službenika Carinske uprave, Službe za nadzor, Odsjeka za mobilne jedinice. U pozivu navode da su na naplatnoj postaji Ivanja Reka zaustavili autobus hrvatskih registracijskih oznaka. Prilikom pretrage autobusa u prostoru toaleta pronađeno je 200 šteka cigareta s nadzornim markicama Republike Srbije, a daljnjom pretragom u prostoru namijenjenom za rezervnu gumu pronađeno je još 50 šteka cigareta. Ukupno je pretragom pronađeno 150 šteka cigareta Walter Wolfa, 50 šteka cigareta Ronhill White i 50 šteka cigareta Ronhill Silk White. Roba je privremeno oduzeta,a o navedenom će posebnim izvješćem biti obaviješteno nadležno Državno odvjetništvo.



Pisane vijesti