Spriječen unos Lexaurina i cigareta

Dana 28. siječnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Karlovac na Carinskoj ispostavi Maljevac, u suradnji carinskih i policijskih službenika, spriječen je pokušaj nezakonitog unosa ukupno 71 komada tableta „Lexaurin“ od 3 mg i 1,5 mg, a koje se nalaze na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka od kojih se može dobiti opojna droga, jer sadrže aktivnu tvar Bromazepam. Tablete su pronađene u PVC vrećici u pretincu ispod suvozačevog sjedišta te u jakni kod državljana Republike Austrije u osobnom vozilu austrijskih registracijskih oznaka. Tablete koje su predmet prekršaja proslijeđene su na daljnje postupanje djelatnicima PGP Maljevac.

U drugom slučaju, na području iste carinarnice u suradnji carinskih i policijskih službenika, prilikom pregleda autobusa hrvatskih registracijskih oznaka i putnika, u putnoj torbi državljanke Republike Hrvatske pronađeno je 90 komada tableta „Lexaurin“ od 3 mg u originalnom pakiranju, a koje stranka nije prijavila niti je za njih posjedovala medicinsku dokumentaciju. Spomenute tablete sadrže aktivnu tvar „Bromazepam“ koja se nalazi na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga te su predane na daljnje postupanje PGP Maljevac.

Istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici spriječili su nezakonit unos 6000 komada raznih vrsta cigareta koje su se nalazile u teretnom vozilu turskih registracijskih oznaka i to na gornjem krevetu ispod pokrivača, ispod donjeg ležaja i u kontrolnoj ploči. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 240. stavka 1. točka 2. Carinskog zakona te je prekršitelj kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 kuna, a roba oduzeta u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti