Spriječen nezakonit unos tableta i ampula te prijenos gotovine

Dana 12. siječnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Karlovac na Carinskoj ispostavi Maljevac, pristiglo je strano osobno vozilo u kojem se u svojstvu putnika nalazila državljanka Bosne i Hercegovine. Pregledom vozila, u suradnji carinskih službenika i djelatnika PGP Maljevac, u PVC vrećici koja se nalazila u osobnoj prtljazi u prtljažnom prostoru pronađeno je 30 komada tableta XANAX 0,50 mg i 27 komada tableta XANAX RETARD 0,50 mg, a koje navedena nije prijavila. Navedene tablete sadrže aktivnu tvar "Alprazolam" koja se nalazi na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga. Navedena osoba i tablete predane su na daljnje postupanje djelatnicima PGP Maljevac. 

Također, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici su kod državljanina Bosne i Hercegovine ispod vozačevog sjedišta u osobnom vozilu pronašli neprijavljene ampule testosterona 250 ml. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 241. stavka 1. točka 2. Carinskog zakona

Dana 12. siječnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici spriječili su u dva odvojena slučaja  nezakonit prijenos gotovine.

U prvom slučaju kod državljanke Republike Srbije, carinski službenici pronašli su u desnom džepu jakne, gotovinu u ukupnom iznosu od 18.000,00 eura. U drugom slučaju kod državljanke Bosne i Hercegovine, carinski službenici pronašli su skriveno u grudnjaku gotovinu u iznosu od 19.500,00 eura. Navedenim radnjama počinjen je prekršaj iz članka 69. stavka 1. Zakona o deviznom poslovanju. Protiv navedenih podnesen je optužni prijedlog zbog neprijavljivanja gotovine, koja je privremeno oduzeta.



Pisane vijesti