Carinski i policijski službenici pronašli veću količinu nelegalnog duhana

Prilikom pretraga na više adresa na području Zagreba i Zagrebačke županije carinski službenici Sektora za mobilne jedinice i službenici MUP-a pronašli veću količinu duhana i opreme za obradu i pakiranje duhana.
 

Dana 22. studenog 2022. carinski službenici Sektora za mobilne jedinice i policijski službenici PU koprivničko križevačke izvršili su pretrage stambenih i drugih objekata i prijevoznih sredstava na više adresa na području Zagreba i Zagrebačke županije, a kojima se koriste osobe za koje je kriminalističkim istraživanje utvrđeno da su se međusobno povezale u udruženje kako bi nabavljali, kupovali i skladištili veće količine duhana u listu radi njegove daljnje obrade i preprodaje na ilegalnom tržištu.
Osumnjičeni su rezani duhan potom pakirali u vrećice koje nisu označene duhanskim markicama Ministarstva financija RH, te isti prodavali na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.
 
Prilikom pretraga pronađeno je i od  osumnjičenih oduzeto ukupno 2300 kilograma sitno rezanog duhana, 430 kg duhana u listu, 19.843 komada vrećica ispunjenih duhanom raznih oznaka proizvođača, 154.960 kuna i 53.090 eura, veća količina praznih vrećica za duhan, pištolj sa streljivom, razni strojevi za obradu i pakiranje duhana, vage i dr.
Predmeti pronađeni pretragom su oduzeti.
 
Bit će izdani prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 418.000 kuna i obračunat trošarinski dug u ukupnom iznosu od 3.041.501,42 kune.
 
Osumnjičeni su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zločinačkog udruživanja po policijskim službenicima uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku, te će biti sprovedeni sucu istrage.




 

Pisane vijesti