Na ci bajakovo zapljenjeno 20.139 šteka cigareta te veća količina tekstilne robe

Dana 25. kolovoza 2011. godine u prostorijama Carinske ispostave Bajakovo održana je tiskovna konferencija na kojoj je javnost izvještena o zapljeni preko 20.000 šteka cigareta te veće količine robe za koju postoji sumnja da povrjeđuje pravo intelektualnog vlasništva. 

Naime, dana 24. kolovoza 2011. godine u tegljaču–hladnjači čeških registracijskih oznaka kojom je upravljao češki državljanin carinski službenici Carinske ispostave Bajakovo su pored deklarirane robe (zamrznutog tijesta) otkrili i neprijavljenih 20.139 šteka cigareta čija se vrijednost procjenjuje na 2.013.900 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 298. Kaznenog zakona podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.
 
Također, dana 16. kolovoza 2011. godine carinski službenici Carinarnice Vukovar su pregledom teretnog vozila turskih registracijskih oznaka na ulazu na autocestu kod Županje pronašli veću količinu tekstilnih odjevnih predmeta i obuće u vrijednosti od 60.000 EUR-a za koju postoji sumnja da povrjeđuje pravo intelektualnog vlasništva zbog čega je pokrenut postupak provedbe carinskih mjera za zaštitu prava intelektualnog vlasništva.



Pisane vijesti