Carinski službenici nisu sudjelovali u događaju na gp plovanija

Reagiranje Carinske uprave na tekstove koji su objavljeni u medijima vezano za događaje na GP Plovanija

CARINSKI SLUŽBENICI NISU SUDJELOVALI U DOGAĐAJU NA GP PLOVANIJA

U vezi s medijskim natpisima o navodnom neprimjerenom ponašanju carinskih službenika na Carinskoj ispostavi Plovanija prema turistima iz Republike Slovačke, skrećemo pozornost javnosti da se pojedinim objavljenim informacijama prenose u cijelosti netočni sadržaji.

Naime, sasvim je nedvojbeno i jasno da se u konkretnom slučaju radilo o postupanju isključivo granične policije koja djeluje u okviru Ministarstva unutarnjih poslova, a ne carinskih službenika, kako je to pogrešno objavljeno u pojedinim tiskanim medijima i web portalima.

Vezano uz tu činjenicu ističemo da carinski službenici nisu sudjelovali u događaju na Graničnom prijelazu Plovanija, odnosno nisu bili involvirani u bilo koje postupanje prema slovačkim turistima.

Također, skrećemo pozornost da je u priopćenju koje je dalo Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava istarska, u povodu konkretnog događaja, jasno navedeno da je: „provedenim istraživanjem utvrđeno da su policijski službenici granične policije 18. srpnja oko 12,00 sati na graničnom prijelazu Plovanija postupali prema četvero mlađih državljana Slovačke, koji su pristupili na ulaz u Republiku Hrvatsku“.

Carinska uprava s krajnjom konsternacijom odbacuje sve sadržaje koji su objavljeni u medijima, a kojima se, unatoč pravodobno upućenim demantijima netočno objavljenih informacija sukladno odredbama Zakona o medijima, opetovano i površno izvještava javnost, te na taj način, prenošenjem očito netočnih informacija, izravno šteti ugledu carinske službe i carinskih službenika.


SLUŽBENIK ZA INFORMIRANJE-GLASNOGOVORNIK

Mario Demirović



Pisane vijesti