Carinski službenici otkrili sakrivene cigarete i sitno rezani duhan

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku u suradnji sa PJ - Službom za mobilne jedinice Zagreb te Služba za mobilne jedinice Vukovar otkrili su sitno rezani duhan i cigarete.
 

Na području Velike Gorice, dana 17. lipnja 2022. godine provodeći pojačane mjere nadzora  carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku u suradnji sa PJ - Službom za mobilne jedinice Zagreb pregledom osobnog motornog vozila, hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, otkrili su 269,80 kg sitno rezanog duhana. Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici protiv osumnjičenika biti će podnesena kaznena prijava, a Područnom carinskom uredu Zagreb biti će podnesen zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 232.028,00 kuna.

Na području RGP-a Bajakovo, dana 17. lipnja 2022. godine provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar pregledom dva teretna vozila, turskih registracijskih oznaka, kojim su upravljali državljani Republike Turske, otkrili su ukupno 12.880 komada cigareta. U jednom kamionu je pronađeno 1600 komada cigareta te je podnesen prekršajni nalog i naplaćena kazna u iznosu od 21.000,00, a u drugom 11.280 komada cigareta bez nadzornih markica MF RH te je putem Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima protiv osumnjičenika podnesena kaznena prijava te su podneseni zahtjevi za naknadni obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 13.392,24 kuna.

Sva pronađena roba je oduzeta.

Pisane vijesti