Zaplijenjena velika količina sušenog duhana

Carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb pretragom teretnog vozila hrvatskih registarskih oznaka na području grada Zagreba pronašli su 11,7 tona ilegalnog duhana u listu.

Provodeći pojačane mjere nadzora na širem području grada Zagreba 21. svibnja 2022. carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb izvršili su pretragu teretnog vozila hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin te su otkrili veliku količinu suhog duhana u listu.
 
Pretragom teretnog sklopa vozila pronađeno je 11.746,50 kilograma suhog duhana u listu pakiranog u 33 kartonske kutije. Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu bit će podnesene kaznene prijave protiv svih osoba koje su sudjelovale u kupnji, prijevozu, prijenosu i skladištenju s namjerom daljnje prodaje na crnom tržištu duhana u listu, a Područnom carinskom uredu Zagreb bit će podnesen zahtjev za solidarnu naplatu trošarine u iznosu od 10.101.990,00 kuna.
Pronađena roba i vozila su oduzeta.

Pisane vijesti