Potpisan ugovor između vlade republike hrvatske i vlade islamske republike irana o međusobnoj pomoći i suradnji u carinskim pitanjima

U okviru bilateralne carinske suradnje, dana 21. lipnja 2011. godine, g. Hrvoje Čović, državni tajnik Ministarstva financija i ravnatelj Carinske uprave, primio je izaslanstvo Carinske uprave Islamske Republike Irana koje je boravilo u jednodnevnom službenom posjetu Carinskoj upravi Ministarstva financija RH. Iransko izaslanstvo predvodio je g. Abbas Memar Nazhad, zamjenik ministra gospodarstva i financija i predsjednik Carinske uprave I.R. Irana. U sastavi iranskog izaslanstva bio je i njegova ekscelencija g. Mohsen Sharif Khodaei, Veleposlanik I.R. Irana u RH.
U sklopu ovog posjeta potpisan je Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Islamske Republike Irana o međusobnoj pomoći i suradnji u carinskim pitanjima. Ugovor su potpisali, ime Vlade Republike Hrvatske, g. Hrvoje Čović, državni tajnik i ravnatelj Carinske uprave i, u ime Vlade Islamske Republike Irana, g. Abbas Memar Nazhad, zamjenik ministra gospodarstva i financija i predsjednik Carinske uprave.
Stupanjem na snagu ovog Ugovora olakšati će se i unaprijediti suradnja RH i I.R. Irana na područjima ispravne primjene carinskog zakonodavstva, olakšavanja prometa ljudi i roba i suzbijanja krijumčarenja i carinskih prekršaja što je u obostranom interesu obiju zemalja.
Ujedno, održan je i radni sastanak dvaju izaslanstva na kojem su vođeni razgovori o jačanju uzajamne suradnje carinskih službi dviju zemalja a kako bi se osiguralo učinkovitije djelovanje carinskih službi prema izazovima konstantnih promjena gospodarskog okruženja kao i ispravna primjena carinskoga zakonodavstva te spriječilo kršenja carinskih propisa.
Članovi oba izaslanstva naglasili su korisnost i značaj ovakvih susreta koji doprinose boljoj međusobnoj suradnji i razmjeni iskustva.


Pisane vijesti