Zbog neprijavljivanja robe pokrenuti carinski prekršaji

Dana 19. lipnja 2011. godine na Carinsku ispostavu Slavonski Brod-Most, Carinarnice Slavonski Brod na ulazu u Republiku Hrvatsku pristupio je autobus njemačkih registracijskih oznaka. Kako nitko od 31 putnika nije imao ništa za prijaviti, carinski službenici  pristupili su detaljnom pregledu autobusa i prtljage. Tijekom provedbe mjera carinskog nadzora kod BIH državljanina, je u putnoj torbi pronađeno 49 kg svježeg povrća i 30 litara domaće rakije u rinfuzi, a ujedno je pregledom autobusa u prtljažnom prostoru pronađeno 16 kg pečene prasetine. Protiv počinitelja podnesena je prijava o počinjenom prekršaju, te je naplaćena novčana kazna,  a navedena roba je vraćena u BIH.  

Dana 19. lipnja 2011. godine na Carinskoj ispostavi Macelj, Carinarnice Krapina podnesena je prijava o počinjenom carinskom prekršaju po članku 241. st. 1. točka 1. Carinskog zakona, protiv slovenske državljanke iz Maribora, iz razloga što na ulazu u Republiku Hrvatsku nije prijavila novi saksofon 'Yamaha' u vrijednosti 798,74 EUR-a. Također, istoga dana prilikom provođenja redovitih mjera carinske kontrole na putničkom ulazu u Republiku Hrvatsku. u suradnji sa djelatnicima MUP-a izvršen je pregled osobnog vozila slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao slovenski državljanin iz Maribora. Na upit carinskog službenika što ima za prijaviti u osobnom vozilu, isti je izjavio da nema ništa. Vršeći mjere carinskg nadzora pregledom vozila u prtljažnom prostoru pronađena je torba u kojoj se nalazilo 100 komada baklji - BENGALKI. S obzirom da je s navedenom robom izvršeno više prekršaja iz nadležnosti MUP-a,  daljnje postupanje i roba prepušteno je djelatnicima PGP Macelj.   

Dana 19. lipnja 2011. godine, na Carinskoj ispostavi Metković, Carinarnice Ploče, protiv fizičke osobe, hrvatskog državljanina iz Metkovića, pokrenut je carinski prekršaj zbog neprijavljivanja robe po članku 241. st. 1. točka 02. Carinskog zakona. Naime, navedeni je u osobnom vozilu, hrvatskih registracijskih oznaka pristupio putničkom ulazu, te je propustio ovlaštenom carinskom službeniku prijaviti unos bijelog vina nepoznatog podrijetla u rinfuza u količini od 90,00 litara.



Pisane vijesti