Spriječen nezakonit unos slavina, kolčaka, suhog mesa, cigareta i tekstilne robe

Dana 10. lipnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Rijeka, na Carinskoj ispostavi Rupa, carinski službenici spriječili su pokušaj nezakonitog unosa 44 komada raznih slavina Armal u vrijednosti 2.129,34 Eur-a koje su se nalazile u teretnom vozilu kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Zbog neprijavljivanja robe pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju iz članka  241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona.

Također istoga dana na području iste Carinarnice, carinski službenici spriječili su nezakonit unos plastičnih ovalnih kolčaka. Naime prilikom ulaza u Republiku Hrvatsku carinski službenici su u osobnom vozilu stranih registracijskih oznaka u prtljažnom dijelu vozila pronašli 400 komada plastičnih ovalnih kolčaka koji su se nalazili u jednoj kartonskoj kutiji.Zbog neprijavljivanja robe pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju iz članka  241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a roba je privremeno oduzeta.


Dana 10. lipnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Split, na Carinskoj ispostavi Kamensko, carinski službenici spriječili su nezakonit unos suhog mesa. Naime, na GP Kamensko pristiglo je osobno vozilo stranih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin. Na upit carinskog službenika da li navedeni ima nešto za prijaviti isti je odgovorio da nema. Detaljnim pregledom vozila u prtljažniku je pronađeno 9 kilograma smrznutog mesa, dok je iza sjedala suvozača pronađeno još 28 kilograma suhog mesa nepoznatog porijekla. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a spomenuta roba je oduzeta.


Dana 10. lipnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici spriječili su nezakonit unos raznih cigareta.
Naime, na  putnički ulaz CI Bajakovo, pristiglo je kombi vozilo, kojim je upravljao državljanin Republike Makedonije. Detaljnim pregledom vozila, u prtljažniku vozila ispod osobnih stvari, carinski službenici pronašli su 5.000 kom. cigareta marki « Rodeo », « Boss » i « West ». Protiv prekršitelja je podnijeta kaznena prijava na temelju članka 241 stavak 1 točka 2 Carinskog zakona, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Također istoga dana na području iste Carinarnice, carinski službenici spriječili su nezakonit unos tekstilne robe. Naime, na putnički ulaz Bajakovo pristigao je osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka. Na upit carinskog službenika da li putnici imaju nešto za prijaviti, isti su odgovorili da nemaju ništa. Detaljnim pregledom vozila u prtljažniku carinski službenici pronašli su tekstilnu robu ukupne vrijednosti od 3.890,00 kuna i to: 19 komada ženskih kupaćih kostima, 22 komada ženskih trenerki, 22 komada marama, Pareo i 46 komada muških kupaćih gaća. Protiv prekršitelja pokrenut je prekršajni postupak na temelju članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a roba je privremeno oduzeta.



Pisane vijesti