Svečanost otvaranja i prezentacija projekta “Razvoj carinskog laboratorija“

U srijedu, 08. lipnja 2011. godine, u Informacijskom centru EU, Trg žrtava fašizma 6, Zagreb, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo financija, Carinska uprava i Porezna agencija Kraljevine Španjolske predstavili su IPA 2007 twinning projekt „Razvoj carinskog laboratorija“.

Opći cilj ovog projekta vrijednog 500.000 eura je doprinijeti učinkovitoj provedbi Poslovne strategije Carinske uprave Ministarstva financija, kako bi se povećala naplata carine i poreza ispravnim utvrđivanjem vrste, tarifne oznake, podrijetla i vrijednosti robe, pružiti podršku u sprječavanju nezakonitog prometa roba i pripremi Carinske uprave za efikasno upravljanje Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU.

Projekt će pružiti podršku Carinskoj upravi Ministarstva financija u njezinim nastojanjima da razvije operativnu sposobnost carinskog laboratorija u skladu sa zahtjevima Europske unije što će rezultirati unaprijeđenom pravnom osnovom, politikom rukovođenja, analitičkim metodama, obrazovnim programima i metodama rada potrebnim za obavljanje širokog spektra odgovornosti u skladu s najboljom praksom EU.

Projekt je  započeo 28. ožujka 2011. i trajati će do 27. lipnja 2012. Projekt se financira iz nacionalnog IPA programa za 2007 godinu. Partner u provedbi projekta je Porezna agencija Kraljevine Španjolske.

Tijekom svečanosti otvaranja projekta prisutnima su se prigodnim govorima obratili  gospodin Hrvoje Čović, državni tajnik i ravnatelj Carinske uprave, gospodin Jean-Marie Moreau, Prvi tajnik/šef odjela za provedbu projekata u Delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj i gospodin Rodrigo Aguirre de Cárcer, Veleposlanik Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti