Provedba pojačanih nadzornih aktivnosti Carinske i Porezne uprave u području fiskalizacije u prometu gotovinom

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske i Porezne uprave, provodit će pojačanje nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja izdavanja i evidentiranja računa.

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske i Porezne uprave, provodit će pojačanje nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja izdavanja i evidentiranja računa kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnosti područja I – 56 – Djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića s posebnim naglaskom na noćne klubove, disko barove i sl.
 
Nadzorne aktivnosti provodit će se ciljano, na temelju prethodno provedene analize rizika, s ciljem otkrivanja poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise te time onemogućavaju nesmetano poslovanje urednim poreznim obveznicima.
 
Pojačane nadzorne aktivnosti provodit će se u periodu od 29.04. do 01.05.2022. godine.
 
Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici Carinske i Porezne uprave pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
 
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr .

Pisane vijesti