Pronašli i oduzeli sakrivene cigarete u kabini kamiona

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek i Zagreb pregledom teretnih vozila na graničnim prijelazima Batina i Jasenovac pronašli su veće količine nelegalnih cigareta.  

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne Osijek i Službe za mobilne jedinice Zagreb otkrili su nepravilnosti slijedom kojih je protiv počinitelja podnesena kaznena prijava i pokrenut prekršajni postupak.
 
Dana 22. veljače 2022. carinski službenici Službe za mobilne Osijek na području RGP Batina pronašli su ispod oplata kabine kamiona mađarskih registarskih oznaka ukupno 17.000 komada cigareta. Protiv prekršitelja podnesen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 100.000 kuna te zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine u iznosu od 15.374,20 kuna.
 
Sljedećeg dana, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s carinskim službenicima Graničnog carinskog ureda Jasenovac na području RGP Jasenovac u kamionu registarskih oznaka BiH, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem u Mostaru, pronašli su u kabini kamiona ukupno 60.000 komada (300 „šteka“) cigareta. Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava uz zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 68.880 kuna.
 
Sva pronađena roba je oduzeta.
                

Pisane vijesti