Spriječen nezakonit unos alkoholnih pića i tableta

Dana 29. travnja 2011. godine carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor, Carinarnice Dubrovnik, spriječili su pokušaj nezakonitog unosa alkoholnog pića „Skenderbeau“. Naime, na  putnički ulaz CI Karasovići, pristiglo je vozilo hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Detaljnim pregledom vozila, carinski službenici pronašli su u prtljažniku vozila 26 boca (od 0,70 litara) albanskog konjaka „Skenderbeau“ koje navedeni nije prijavio. Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona te je protiv prekršitelja podnesena prijava o počinjenom prekršaju.

Također, dana 29. travnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na graničnom prijelazu Macelj spriječen je pokušaj nezakonitog unosa alkoholnog pića „Stock V.S.O.P“. Naime, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, zaustavili su osobno vozilo austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Prilikom kontrole navedenog vozila pronađena je neprijavljena roba i to: 14 litara alkoholnog pića "STOCK V.S.O.P."  Protiv prekršitelja je podnesena prijava o počinjenom prekršaju na temelju članka 241. stavak 1. točka 2., carinskog zakona , a predmetna roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.  


Dana 29. travnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar na Carinskoj ispostavi Ilok, carinsku službenici su u putničkom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka kod putnice, državljanke Republike Srbije pronašli skriveno u putnoj torbi 225 tableta "Bensendin" od 10 mg, lijeka koji se nalazi na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka od kojih se mogu dobiti droge. Za navedenu robu spomenuta nije posjedovala liječničku dokumentaciju niti je navedenu robu prijavila. Slučaj je predan policijskim službenicima na daljnje postupanje.

Ujedno, dana 30. travnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici spriječili su nezakoniti unos ampula Testosteron Depot u vrijednosti od 3.360,00 kuna. U putničkom vozilu makedonskih registracijskih oznaka u prostoru autobusa koji je predviđen za ležaj vozača, carinski su službenici pronašli 480 komada ampula Testosteron Depot. Navedena roba bila je umotana u pokrivač koji je stavljen u originalnu ambalažu u vlasništvu putnika državljanina Republike Makedonije. Zbog pokušaja unosa robe na skriven način pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju po članku 240. stavak 1. točka 2 Carinskog zakona. Prekršitelj je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 3.000,00 kuna, a predmetna roba je oduzeta.



Pisane vijesti