Spriječeno krijumčarenje roba

  • Slika /slike/Vijesti/2017/5392/glavna slika.pdf.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ovlašteni carinski službenici, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, spriječili su pokušaje krijumčarenja cigareta, tvari koje su zabranjene u sportu, lijekova koji se nalaze na popisu droga, goveđih bifteka i prodaje duhana.

Na više lokacija u zadnja dva dana carinski službenici Sektora za mobilne jedinice oduzeli su ukupno 41420 komada raznih vrsta cigareta i 32,28 kilograma sitno rezanog duhana.
 
Isto tako, na RGP Bajakovo, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek i Vukovar, pretragom dva autobusa, pronašli su skriveno 732 komada raznih medicinskih pomagala koji se nalaze na popisu tvari koje su zabranjene u sportu te 52 kutije i 553 komada lijekova koje se nalaze na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga. Također, u jednom od autobusa pronađeno je i 92 kilograma svježeg goveđeg mesa.
 
Protiv svih prekršitelja izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 26.400,00 kuna dok su za trošarinsku robu podneseni Zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 48.702,00 kune.

Pisane vijesti