Carinski službenici pronašli veću količinu nelegalnog duhana i opremu za preradu duhana

Prilikom pretrage na širem bjelovarskom području carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Varaždin pronašli su više od  2000  kilograma duhana i opremu za obradu duhana.

Dana 5. travnja 2023. carinski službenici Službe za mobilne jedinice Varaždin izvršili su pretragu stambenih i drugih objekata na širem bjelovarskom području u vlasništvu hrvatskog državljanina.
 
Prilikom pretrage u skrivenoj prostoriji pronađeno je 18 kartonskih kutija ispunjenih s ukupno 1919,20 kilograma duhana svinutog i prešanog u blokove i 11 crnih PVC vreća ispunjenih s ukupno 202,60 kg sitno rezanog duhana, na koji nije obračunata i plaćena trošarina te za koji osumnjičeni nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu. Pored toga pronađena je i oprema za obradu duhana: 1 električna rezalica duhana, 39 komada noževa za električnu rezalicu, 1 električna vaga i 1 električna šprica.  
Predmeti pronađeni pretragom su oduzeti.
 
Protiv osumnjičenog će Služba za mobilne jedinice Varaždin podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz čl. 264. stavak 1. Kaznenog zakona, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 242.203,47 EUR-a.
 



 

Stranica